Breaking News

L’aventura del Gobo en 70 segons!
St. Jordi ja sona!!!
Busquem educadora / dinamitzadora
Busquem educadora
Donem suport a la vaga feminista del 8M!
Mobile Social Congress, YOMO i Sobtec: fem triplet en el mes de la mobilitat!
Makers per la inclusió. Casos d’èxit i estudi sobre la bretxa de segon nivell i noves professions.
Tret de sortida per als makers del Raval
Guanyem el premi Lifelong Learning pel projecte YEP!
Persones sol·licitants d’asil i refugiades: WELCOME, benvingudes!
Colectic, Notícies

Donem suport a la vaga feminista del 8M!

Donem suport a la vaga feminista del 8M!

Vaga feminista

anna.sanchez
dl., 05/03/2018 – 15:27

Des de Colectic donem suport i ens sumem a la vaga de treball, de cures, de consum i estudiantil convocada pel proper 8 de març. Una jornada de lluita feminista que considerem indispensable i que recull una llarga trajectòria d’accions, reivindicacions i mobilitzacions protagonitzades per moviments feministes d’arreu del món. Nosaltres parem perquè el sistema capitalista i l’heteropatriarcat volen condemnar-nos cada dia a la desigualtat, la invisibilització, la precarietat laboral i moltes altres formes de violència envers els nostres cossos i les nostres vides.

Les sòcies de la cooperativa no treballaran durant tot el dia i es sumaran a diferents convocatòries d’activitats i manifestacions. Per la seva part, els socis de Colectic desenvoluparan serveis mínims per fer atenció directa als i les veïnes del barri i facilitar la participació de les seves companyes a les mobilitzacions previstes. Colectic crearà un fons de solidaritat amb les bestretes que no es cobrin durant aquest dia que es donarà de forma íntegra a l’organització de la Vaga feminista.

Com a part de l’economia social i solidària, on emmarquem la nostra activitat econòmica i la nostra manera d’entendre el treball i la vida, ens sumem al manifest de la Xarxa d’Economia Solidària perquè “no hi ha propostes d’alternatives transformadores sense qüestionar-se les relacions de poder i desigualtats entre homes i dones”.

A més, a Colectic volem posar la mirada especialment en el sector tecnològic, on desenvolupem una gran part dels nostres projectes i activitats i un dels més afectats per les desigualtats de gènere. Al 2016, només el 10% de les alumnes de carreres relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació eren dones. I les elles segueixen sent minoria en càrrecs de direcció i responsabilitat a empreses tecnològiques. A Colectic defensem la necessitat de que més dones que esdevinguin creadores i no només consumidores de tecnologia. Per què?

  • Si les dones no som presents al sector tecnològic, difícilment es prioritzarà el desenvolupament d’eines i projectes que vulguin abordar de manera contundent i adequada els nostres problemes i necessitats.
  • La perspectiva de les dones aporta diversitat i millora la ressolució de problemes, la productivitat i la innovació. Apostem per espais que reconeguin i aportin mirades diverses en relació al gènere, l’origen, l’edat, la classe social, etc.
  • En l’actualitat, el mercat laboral té dificultats per cobrir milers de llocs de feina relacionats amb la tecnologia; un fet que s’agreujarà encara més durant les properes dècades. Si no desenvolupem accions i campanyes per a que les dones ens apropem a la tecnologia, moltes d’aquestes dones no podran beneficiar-se d’aquestes oportunitats de treball, el que agreujarà i perpetuarà les desigualtats ja existents.

Sense les dones no hi ha progrés, ni tecnologia. Si nosaltres parem, el món es para!

Powered by WPeMatico

About the author / 

admin

Benvinguda a jovesteb!


Entra

Entrades a altres blogs Jovesteb

Donem suport a la vaga feminista del 8M! / Joves Teb by Joves del TEB is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives CC BY-ND

Categories

Ús de cookies

En aquest lloc web fem servir cookies per a millorar la teva experìència navegant. Si continues en aquest lloc estàs donant el seu consentiment i acceptant les nostres cookies així com la nostra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies