Breaking News

Makers per la inclusió. Casos d’èxit i estudi sobre la bretxa de segon nivell i noves professions.
Tret de sortida per als makers del Raval
Guanyem el premi Lifelong Learning pel projecte YEP!
Persones sol·licitants d’asil i refugiades: WELCOME, benvingudes!
Tot a punt pel Raval(s) 2017!
Compartim els materials sobre programació i dispositius mòbils del projecte CodeMob
Busca’ns a la VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya #FESC2017
Què hi ha darrera del nostre nou logo?
Persones + tecnologia = Colectic!
#ElTebÉsColectic: som cooperativa!
Colectic, Notícies

Tret de sortida per als makers del Raval

0

Aquest any comencem un projecte amb especial energia: Makers per la inclusió. Amb aquest projecte volem treballar tècniques i tecnologies relacionades amb la cultura maker i a la fabricació digital amb infants, joves i persones adultes del nostre barri.

No és la primera vegada que realitzem tallers de robòtica o impressió 3D però aquest 2018 ho podrem fer amb tota l’energia i cura que es mereixen, gràcies a que l’Ajuntament de Barcelona ens ha atorgat una subvenció Impulsem el que fas. Amb aquest projecte realitzarem activitats introductòries i tallers d’aprofundiment en robòtica, impressió 3D, programació i Internet de les coses. I les farem en col·laboració amb les escoles i centres educatius, dins del seu horari lectiu, i en col·laboració amb entitats i el teixit comunitari, oferint activitats extraescolars i d’educació en el lleure

Partim de l’anàlisi de com, en contexts com el nostre, projectes d’innovació social i tecnològica costen d’arrelar i de prendre cos. Les persones participants sovint es troben amb situacions econòmiques i socials que dificulten que puguin adquirir tècniques i habilitats complexes. Makers per la inclusió vol esborrar aquesta bretxa, ja sigui per:

  • per motius econòmics, posant al abast del Banc de Recursos de Ciutat Vella un seguit de Kits de robòtica i impressió 3D
  • per motius de coneixements, oferint activitats i tallers a la comunitat educativa i a les entitats del Raval
  • per motius de gènere, treballant les activitats dintre del horari lectiu dels centres del Raval.

I no ho fem soles!

En aquest projecte treballarem estretament amb la comunitat educativa de Ciutat Vella, a la que volem implicar en el foment de les vocacions tecnològiques dels i les joves del nostre barri. Però donarem un pas més enllà i reflexionarem sobre el perfil competencial dels formadors en l’àmbit de la cultura digital i tecnològica en ambients d’inclusió, acompanyades del Departament d’Enginyeries i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF.

About the author / 

Colectic

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Benvinguda a jovesteb!


Entra

Tret de sortida per als makers del Raval / Joves Teb by Joves del TEB is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives CC BY-ND

Categories

Ús de cookies

En aquest lloc web fem servir cookies per a millorar la teva experìència navegant. Si continues en aquest lloc estàs donant el seu consentiment i acceptant les nostres cookies així com la nostra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies