Breaking News

Makers per la inclusió. Casos d’èxit i estudi sobre la bretxa de segon nivell i noves professions.
Tret de sortida per als makers del Raval
Guanyem el premi Lifelong Learning pel projecte YEP!
Persones sol·licitants d’asil i refugiades: WELCOME, benvingudes!
Tot a punt pel Raval(s) 2017!
Compartim els materials sobre programació i dispositius mòbils del projecte CodeMob
Busca’ns a la VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya #FESC2017
Què hi ha darrera del nostre nou logo?
Persones + tecnologia = Colectic!
#ElTebÉsColectic: som cooperativa!
Colectic, Notícies

Persones sol·licitants d’asil i refugiades: WELCOME, benvingudes!

Aquest octubre, ALL DIGITAL ha iniciat un nou i emocionant projecte que porta per nom “The WELCOME Program. Tal com indica el títol, treballarem amb les persones nouvingudes: sol·licitants d’asil i refugiats. Com? A través de tallers informàtics creatius, que desvetllaran el seu potencial i fomentaran la seva acollida als nostres països.

Els socis del projecte som cinc membres de la xarxa DIGITAL de Bèlgica, Alemanya, Grècia i Espanya, a més de l’organització grega IASIS, que compta amb diversos centres de suport psicològic i educació per a persones sol·licitants d’asil i refugiades a Atenes (en grec IASIS significa “recuperació, rehabilitació”).

La idea inicial del projecte va néixer a l’Assemblea General d’ALL DIGITAL (aleshores Telecentre Europe) celebrat durant la primavera de 2016, a proposta de Manus Hanratty d’Irlanda. El títol de treball del programa era “Welcome” i va ser aprovat per molts membres de la xarxa, fet que posa de manifest la necessitat d’aquest programa.

Des d’aleshores, i partint d’aquesta idea inicial, hem explorat diverses oportunitats i els nostres esforços finalment s’han materialitzat en el projecte actual. Esperem que aquest sigui el primer pas cap a la construcció de la nostra experiència en xarxa per garantir el desenvolupament social i laboral digne de les persones nouvingudes, a través de tecnologies i habilitats digitals.

A “The WELCOME Program” treballarem una metodologia innovadora per a un curs digital creatiu. En aquest curs, formarem joves nouvinguts com a mentors de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que treballaran com a voluntariat i organitzaran tallers informàtics per als seus companys/es i per a la població local. D’aquesta manera, compartiran les seves habilitats i mostraran el seu potencial per servir a la comunitat. Com a part del programa, els i les mentores joves produiran històries digitals (digital storytelling) per reflexionar sobre l’experiència del programa.

Pilotarem el programa dues vegades, de manera que el podrem actualitzar i posar a punt després de cada ronda. El programa final tindrà en compte les lliçons apreses i esperem que moltes organitzacions que vulguin treballar amb persones refugiades i sol·licitants d’asil ho facin servir en el futur.

Durant la primera reunió intensiva del 10 al 11 d’octubre a Brussel·les, els set socis van discutir sobre com organitzar-se millor per desenvolupar el programa i formar als formadors i com arribar i formar als joves nouvinguts. Hem de tenir en compte molts reptes, inclosos els diferents requisits i situacions legals. De forma continua, ens proposem mantenir informats als nostres membres, socis i partners, entre d’altres interessats. Comptem amb el suport de tots, perquè esperem que aquesta nova iniciativa beneficiï no només a les organitzacions implicades directament, sinó a tots els partners que vulguin treballar amb les persones nouvingudes.

Seguiu les novetats sobre #digitalwelcome a les xarxes socials i al lloc web del projecte digitalwelcome.eu (properament). Per què “digital welcome” (benvinguda digital)? El component digital és el nostre valor afegit, la nostra contribució al paisatge de la inclusió i el que distingeix el nostre enfocament d’altres iniciatives per donar la benvinguda als nouvinguts.

About the author / 

Colectic

Benvinguda a jovesteb!


Entra

Persones sol·licitants d’asil i refugiades: WELCOME, benvingudes! / Joves Teb by Joves del TEB is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives CC BY-ND

Categories

Ús de cookies

En aquest lloc web fem servir cookies per a millorar la teva experìència navegant. Si continues en aquest lloc estàs donant el seu consentiment i acceptant les nostres cookies així com la nostra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies