Breaking News

Sant Jordi: Anem de colonies!
Matrícula oberta pel PFI de manteniment informàtic 2017/2018!
Busquem artistes per intervenir a la Pista Negra
Sant Jordi 2017: taller de realitat virtual per descobrir l’art del Raval
Crea la plana web de la teva entitat amb WordPress!
Joves Migrants TEB & Ravalnet
YEP4Europe: l’experiència dels i les joves del Teb en vídeo
Forma’t en Moodle amb el Teb i virtualitza els teus cursos!
Comunitat, memòria i art: així serà el nou Teatre Arnau
Avui “ultim”partit de la lliga de valors VS Franja
Imatge-Teatre-Arnau-XX-Salvem_EDIIMA20150204_0883_14-250x140
elteb.org, Notícies

Comunitat, memòria i art: així serà el nou Teatre Arnau

2

Imatge-Teatre-Arnau-XX-Salvem_EDIIMA20150204_0883_14Fa unes setmanes es va donar per finalitzada la primera fase del procés participatiu per la recuperació del Teatre Arnau, que conflueix als barris del Raval, Sant Antoni i Poble Sec. Des del Teb ens vam sumar al grup motor del projecte al gener de 2016, juntament amb altres entitats i iniciatives del territori com ara Ravalnet, Fem Sant Antoni, la Fundació Tot Raval, El Col·lectiu, la Plataforma Recuperem l’Arnau, la Plataforma Salvem l’Arnau, l’Associació Talia-Olympia, La virgen despacho cultural, el Taller de músics, els Gegants de poble sec, el Teatre Tantarantana, Enric H. March, la Coordinadora d’entitats del Poble Sec, Xamfrà i APCC.

Després d’un llarg procés de treball, el grup motor ha acordat que el nou Teatre Arnau es basarà en 3 àrees: la recuperació de la memòria històrica de l’espai i el seu entorn social i cultural, la vinculació de l’espai amb la comunitat i la creació i exhibició d’arts escèniques. La confluència d’aquestes línies ha de permetre la construcció col·lectiva d’un equipament de proximitat que faci una aposta per la democratització de la cultura.

En aquest sentit, des del Teb hem defensat durant tot el procés la necessitat d’abordar el Teatre Arnau des d’una perspectiva d’accessibilitat transversal. Una accessibilitat entesa des de la dimensió física, econòmica i de programació. Al Teb creiem que el Teatre Arnau ha de tenir una política de preus que sigui inclusiva i entengui la cultura com un dret i no com un privilegi d’uns pocs i ha de donar cabuda a una programació cultural que reflecteixi els interessos i motivacions dels i les veïnes del territori.

D’una altra banda, considerem que el nou espai ha de vincular-se a projectes socials i comunitaris ja existents al territori, com ara la Mediateca de Ravalnet (projecte de recuperació de memòria del Raval a través d’entrevistes als seus veïns i veïnes) o el projecte Itaka. El Teatre Arnau ha d’estar al servei de les organitzacions, moviments i entitats socials que treballen amb i pel territori. Davant d’aquesta dimensió comunitària i de cohesió, creiem que la construcció d’un ateneu resulta imprescindible com a motor de la creació de xarxes i teixits entre diferents espais i col·lectius.

A més, per la nostra proximitat al col·lectiu jove, apostem per convertir el Teatre Arnau en un espai de formació en professions vinculades a les arts escèniques, com carpinteria, il·luminació, etc.

El document resultant de la primera fase del procés participatiu recull de forma específica aquestes propostes que hem realitzat des del Teb. La reforma del nou teatre no es completarà fins al 2019/2020. Per aquest motiu i fins aleshores, el grup motor ha llençat la idea de crear l’Arnau Itinerant, un banc de proves i laboratori del futur projecte que desenvoluparà activitats a l’espai públic i d’altres equipaments vinculats, encara per concretar.

Powered by WPeMatico

About the author / 

admin

Benvinguda a jovesteb!


Entra

Comunitat, memòria i art: així serà el nou Teatre Arnau / Joves Teb by Joves del TEB is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives CC BY-ND

Categories

Ús de cookies

En aquest lloc web fem servir cookies per a millorar la teva experìència navegant. Si continues en aquest lloc estàs donant el seu consentiment i acceptant les nostres cookies així com la nostra política de cookies.