YeP (Youth e-Perspectives of Migration) es troba a Croàcia

YEP8 joves i dos educadors de El Teb han format l’equip català del projecte YeP que va trobar-se Croàcia durant el mes de juliol, amb participants d’altres països, amb l’objectiu de realitzar una acció formativa presencial que posa el focus en com el jovent pot analitzar de forma crítica la realitat i expressar el seu punt de vista.

A través d’aquest programa, impulsat per Telecentre Europe, els joves reben formació sobre fotografia digital, storytelling i ús de les plataformes i xarxes socials. L’objectiu últim és adquirir noves habilitats digitals, generar capacitat per a comunicar-se davant dels fets socials més impactants, fomentar l’esperit crític i ser capaços de generar un anàlisi objectiu i una comunicació ètica i sensibilitzadora.

Aquesta acció formativa presencial, que ha tingut com a centre temàtic la crisi dels refugiats a Europa, tindrà continuïtat on-line durant el proper quadrimestre i forma part d’un projecte cofinançat pel programa Eramus+ de la Unió Europea. La trobada a la ciutat de Zagreb ha estat el punt de partida del projecte que ha desenvolupar-se també a nivell local.

A Zagreb, la trobada entre els joves procedents de Bèlgica, Croàcia i Catalunya (de nacionalitats molt diverses, en realitat) ha ofert la possibilitat d’entrevistar a diferents experts implicats en la gestió de la crisis dels refugiats i també persones que han viscut la problemàtica en primera persona. D’aquesta manera, responsables d’ONG, persones voluntàries, persones sol·licitants d’asil i persones refugiades, han participat en el projecte, encaminat a apoderar als joves per tal que facin servir diferents maneres de comunicar-se que els permeti entendre els conflictes i expressar les seves pròpies mirades i reivindicacions. El blog del projecte (encara en procés de desenvolupament) serà un dels canals de comunicació que faran servir aquests joves per a continuar el camí ja iniciat. Us animem a visitar-lo!

Powered by WPeMatico