Més de 1500 persones han participat al projecte europeu d’e-Participació

Logo e-uropaMés de 1500 persones han participat durant el darrer any en alguna de les activitats programades dins del projecte europeu Enabling European e-Participation (Facilitant l’e-Participació Europea); que s’ha desenvolupat durant el 2015 amb la participació de 13 socis: la xarxa europea de telecentres Telecentre Europe i dotze de les seves organitzacions membres i col·laboradores, entre les quals hi ha la Xarxa Punt TIC i el Teb. L’objectiu era donar a conèixer a la ciutadania les eines en línia que té al seu abast per a la participació democràtica en la política de la UE i fomentar-ne el seu ús.

El projecte s’ha estructurat el voltant de 5 accions:

  • e-Participation Day 2015: on van participar 1268 ciutadans i ciutadanes de més de 20 ciutats d’11 països diferents de la Unió Europea.
  • Concurs “La meva història d’e-Participació”: amb 74 ciutadans participants, que van compartir les seves històries de participació online amb la UE.
  • Taller d’e-Participació per a gestors de telecentres: amb una assistència de 80 persones que van debatre entorn al rol dels telecentres en la importància de l’alfabetització digital per apoderar als i les ciutadanes sobre els serveis de l’e-government.
  • Conferència “L’e-Participació des de la perspectiva dels ciutadans i ciutadanes”: amb una assistència de 60 persones de 18 països diferents.
  • Formació per a coordinadors d’ONGs “El rol de les organitzacions en la capacitació de l’e-Participació a Europa”: amb 30 representants de diferents organitzacions europees.

En aquest document podeu veure en detall l’informe de resultats de cadascuna de les activitats desenvolupades.

 

 

 

Powered by WPeMatico