Així va anar la visita del XIII Congrés Internacional Ciutats Educadores 2014

Del 13 al 16 de novembre Barcelona ha acollit la tretzena edició del Congrés Internacional de Ciutats Educadores. En el marc d’aquesta trobada s’han organitzat visites a experiències d’inclusió i el Teb ha estat un dels espais participants. En la visita, que es va realitzar la tarda del divendres 14, els assistents van poder conèixer dues experiències (els itineraris d’inserció sociolaboral amb tauletes i el grup d’autoaprenentatge de robòtica) i van visitar les instal·lacions de l’entitat.

El grup de participants a la visita va ser molt divers, entre els assistents hi havia gestors vinguts de diferents llocs del món com Brazil o França però també de l’Estat espanyol i Catalunya. Tots ells van estar molt interessats en les experiències explicades i el funcionament de l’entitat.

Un cop al Teb i coneguts els assistents es va fer una sessió de presentació de les activitats següents:

  • Itineraris d’inserció sociolaboral: Al Teb explorem amb la ciutadania el camí per millorar la seva ocupabilitat i ho fem utilitzant una eina que és al seu abast i els acompanya molt sovint: el seu telèfon intel·ligent o la seva tauleta digital. Es tracta d’una activitat de recerca totalment gratuïta. En aquest projecte treballem la inclusió a través dels nous dispositius mòbils que ens faciliten la inclusió a la societat digital, la millora de la competència digital, l’increment de la capacitat d’ocupabilitat de les persones i la cerca activa d’un futur laboral sostenible.
  • Workshop de robòtica:  Es tracta d’un taller obert a tothom per aprendre robòtica de manera col·labotiva. L’espai RoboTeb es basa en la idea d’aprendre construint o learning by doing. És a dir, hi poden assistir totes aquelles persones que estiguin interessades en la construcció de robots per compartir coneixements aprenent junts a partir de la pràctica. A més d’aquest enfocament didàctic i social de l’activitat, el workshop persegueix com a objectius desenvolupar competències i aptituds, com ara la lògica, la concepció espacial, la destresa manual, la creativitat, la precisió, etc.

La xerrada, oberta a preguntes en tot moment, va ser ben seguida pels assistents que van intervindre i preguntar les concrecions de projectes que els podien sembla en un dels casos més proper i en l’altre més llunyà però interessant.

Com que l’activitat al Teb no s’atura mai i els arribaven les veus i activitats dels joves i participants, i també dels d’adults de les sales del voltant van mostrar el seu interès en saber que estava passant en aquell moment a l’entitat de manera que de manera molt natural vam passar a la visita guiada per l’entitat on van poder conèixer els diferents espais, activitats, professionals i participants que hi havia aquell moment a la casa.

Finalment una ronda de preguntes més genèriques i una mini sessió de fotos de grup van posar punt i final a una experiència compartida més que interessant.

 

Powered by WPeMatico