Ens visitaran els participants del XIII Congrés de Ciutats Educadores

Logo del Congrés Internacional de Ciutats Educadores Del 13 al 16 de novembre Barcelona acollirà la tretzena edició del Congrés Internacional de Ciutats Educadores. En el marc d’aquesta trobada s’organitzen visites a experiències d’inclusió i una de les entitats que coneixeran els/les participants del congrés serà el Teb. Els explicarem dos dels nostres projectes: Els itineraris d’inserció sociolaboral amb tauletes i el grup d’autoaprenentatge de robòtica.

Sota el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”, el congrés buscarà fer reflexionar sobre com evitar el risc d’exclusió social a partir de projectes transversals relacionats amb l’educació. Barcelona acollirà, així, més de 1.000 participants d’arreu del món. Durant els quatre dies de congrés hi haurà conferències, presentacions d’experiències, taules rodones i visites d’estudi a través dels quals s’abordarà el rol de l’educació, entesa en un sentit ampli.

La tarda del dimarts 14 de novembre estarà reservada per visitar diferents experiències d’inclusió social de la ciutat de Barcelona. Els assistents al congrés podran triar entre 16 propostes, una de les quals els portarà al Teb per conèixer dos dels nostres projectes:

  • Els itineraris d’inserció sociolaboral: Al Teb explorem amb la ciutadania el camí per millorar la seva ocupabilitat i ho fem utilitzant una eina que és al seu abast i els acompanya molt sovint: el seu telèfon intel·ligent o la seva tauleta digital. Es tracta d’una activitat de recerca totalment gratuïta. En aquest projecte treballem la inclusió a través dels nous dispositius mòbils que ens faciliten la inclusió a la societat digital, la millora de la competència digital, l’increment de la capacitat d’ocupabilitat de les persones i la cerca activa d’un futur laboral sostenible.
  • Workshop de robòtica:  Es tracta d’un taller obert a tothom per aprendre robòtica de manera col·labotiva. L’espai RoboTeb es basa en la idea d’aprendre construint o learning by doing. És a dir, hi poden assistir totes aquelles persones que estiguin interessades en la construcció de robots per compartir coneixements aprenent junts a partir de la pràctica. A més d’aquest enfocament didàctic i social de l’activitat, el workshop persegueix com a objectius desenvolupar competències i aptituds, com ara la lògica, la concepció espacial, la destresa manual, la creativitat, la precisió, etc.

Powered by WPeMatico